top of page

ΟΙ ΠΙΟ ΚΛΙΜΑΤΙΚΑ-ΣΥΝΕΙΔΗΤΕΣ DRAG QUEENS


Οι πιο κλιματικά συνειδητές drag queens δεν πρέπει να παραλειφθούν από κανέναν που αγαπά το drag και το περιβάλλον. Γνωστές για την δυναμικότητα, την ισχυρογνωμοσύνη και την κλιματική συνείδησή τους, αυτές είναι μόνο μερικές από τις drag queen που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα τους για να προωθήσουν οτιδήποτε φιλικό προς το περιβάλλον.  


BIMINI BON-BOULASH (ΑΥΤΟΙ/ΑΥΤΟΥΣ)


Οι Bimini Bon-Boulash είναι Βρετανοί drag queen και οι φυτοφαγική πριγκίπισσα του Ανατολικού Λονδίνου. Οι πρώτες τους ατάκες όταν εμφανίστηκαν στο περίφημο RuPaul's Drag Race UK ήταν σύντομες και γλυκές: "I'm Vegan!". Το στυλ, οι χορευτικές τους κινήσεις και η εξαιρετική μίμηση της Katie Price είναι μερικά μόνο από τα πράγματα που τους κάνουν να ξεχωρίζουν - καθώς και η δέσμευσή τους για την βιωσιμότητα και την αλλαγή. Είναι βίγκαν για περίπου επτά χρόνια τώρα και πριν από αυτό ήταν χορτοφάγοι, αποδεικνύοντας πόσο συνειδητοί είναι σε σχέση με την κτηνοτροφία.


Το 2021, οι Bimini συνεργάστηκαν με την Depop στη νέα σειρά "Let's Talk" για να γιορτάσουν την Ημέρα της Γης. Με την απλή τέχνη του διαλόγου, η Depop είχε ως στόχο να προωθήσει την κυκλικότητα ως κουλτούρα ελπίδας και μόδας για όλους. Επιπλέον, ξεκίνησαν μια εκστρατεία στο Λονδίνο με τον Sadiq Khan, τον Δήμαρχο του Λονδίνου, για να υποστηρίξουν τα φυτοφαγικά εστιατόρια του Λονδίνου που έχουν πληγεί από την παγκόσμια πανδημία. Έτσι, αν δεν ακολουθείτε αυτή τη κλιματικά συνειδητοποιημένη, μη-δυαδική βασίλισσα του χορού, χάνετε!


Instagram: @biminibabes



PATTIE GONIA (ΑΥΤΟΙ/ΑΥΤΗ/ΑΥΤΟΣ)


Όπως αναφέρουν στο βιογραφικό τους στο Instagram, οι Pattie Gonia είναι «επαγγελματίας ομοφυλόφιλος, περιβαλλοντολόγος και drag queen». Το Drag είναι γνωστό για τα τολμηρά, καινοτόμα και εντυπωσιακά ρούχα του - αλλά έχετε δει ποτέ το drag σε συνδυασμό με την πεζοπορία; Η Pattie Gonia θέλει όλοι να έχουν την ευκαιρία να συνδεθούν με τη φύση και ο τρόπος τους για να το επιδείξουν αυτό είναι να κάνουν την ύπαιθρο όσο το δυνατόν πιο γκέι. Ένα παράδειγμα αυτού είναι όταν έκαναν αναρρίχηση με φόρεμα και ψηλοτάκουνα! Αυτό είναι πραγματικό ταλέντο αν με ρωτάτε. 


Το drag και η ύπαιθρος ήταν πάντα το αγαπημένο τους χόμπι. Το Instagram τους είναι γεμάτο με φωτογραφίες και βίντεο στα οποία πηγαίνουν σε περιπέτειες στην ύπαιθρο τόσο εντός όσο και εκτός drag. Η πρόσφατη ανάρτησή τους, όπως φαίνεται παραπάνω, είναι μια φωτογραφία τους να ποζάρουν με ένα φόρεμα φτιαγμένο από πραγματικά σκουπίδια για να ευαισθητοποιήσουν σχετικά με την πλαστική ρύπανση… Απίστευτο.


Instagram: @pattiegonia


COURTNEY ACT (ΑΥΤΟΙ/ΑΥΤΗ/ΑΥΤΟΣ)


Η vegan drag queen της Αυστραλίας Courtney Act δήλωσε ότι αν μπορούσαν να κυβερνήσουν τον κόσμο θα αντικαθιστούσαν όλα τα ζωικά προϊόντα με προϊόντα φυτικής προέλευσης, σημειώνοντας ότι υπάρχουν τόσα πολλά υπέροχα υποκατάστατα - που πράγματι ισχύει! Τα τελευταία χρόνια, η Courtney Act έχει γίνει ένας από τους μεγαλύτερους περιβαλλοντικούς ακτιβιστές στην κοινότητα του drag με πολλούς τρόπους. Αναδείχθηκαν οι πιο σέξι vegan της Αυστραλίας το 2017, μαζί με τον Liam Hemsworth! Επιπλέον, η Courtney έχει δημοσιεύσει άφθονα βίντεο μαγειρικής για vegan συνταγές στο YouTube, με μια μεγάλη γκάμα γευστικών, φυτικών πιάτων. Μαζί με ανθρώπους όπως ο Tom Daley και μια ποικιλία άλλων drag race σουπερστάρ, όπως η Gia Gunn

                                                                                    Instagram: @courtneyact

 FAY LUDES (ΑΥΤΟΙ)


Οι drag queen του Σικάγο με μαλλιά σαν την φωτιά, γνωστοί και ως Melisser Elliott, είναι οι συγγραφείς του βιβλίου The Vegan Girl’s Guide to Life: Cruelty Free Crafts, Recipes, Beauty Secrets και άλλα. Το βιβλίο δεν είναι μόνο για βίγκαν κορίτσια, αλλά για όποιον ενδιαφέρεται να ενταχθεί στον τρόπο ζωής χωρίς σκληρότητα προς τα ζώα. 


Εκτός από το ότι είναι vegan για πάνω από μια δεκαετία, είναι επίσης διπλωματούχος αισθητικός, πρώην διεθνής καλλιτέχνης μακιγιάζ και beauty blogger. Προφανώς, είναι μια βασίλισσα πολλών ταλέντων! Πρόσφατα είχαν ένα φιλανθρωπικό σόου, μαζί με άλλους 6 vegan drag queens! Η εκπομπή συγκέντρωσε χρήματα για τα άστεγα μέλη της κοινότητας LGBTQ+ και το Woodstock Farm Sanctuary, μια φάρμα που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ζώων και δίνει στα εκτρεφόμενα ζώα μια ευκαιρία στη ζωή.

Instagram: @fayludes


SIMA ΤΗΕ VEGAN 


Αν το όνομα δεν το έχει ήδη προδώσει, η Sima the Vegan είναι μια κλιματικά συνειδητή βασίλισσα της drag και στέφθηκε ως vegan drag queen της Orange County. Το Instagram της είναι γεμάτο με ακαταμάχητα φυτικά πιάτα και ογκώδη, λαμπερά πράσινα μαλλιά, οπότε δεν μπορείς να μην την προσέξεις! Έχει ακόμη και highlights στο Instagram με τίτλους «Vegan Eats», «Vegan Events» και «Vegan Make-Up» – δείχνοντας πόσο περιβαλλοντικά συνειδητή βασίλισσα είναι πραγματικά.

Instagram: @simavegan


SCARDEY ΚAT (ΑΥΤΟΙ)


Οι ακτιβιστές των ζώων και οι vegan drag queen Scardey Kat είναι απίστευτα φωνητικοί για τις απόψεις τους για το περιβάλλον στους 128.000 ακολούθους τους στο Instagram. Το 2019, παρακολούθησαν την Πορεία για τα Δικαιώματα των Ζώων του Λονδίνου, μαζί με περισσότερους από 12.000 άλλους ακτιβιστές. Παρείχαν επίσης την απόλυτη vegan εμπειρία ως μέρος μιας εκστρατείας της PETA που είχε ως στόχο να τερματίσει τη χρήση της γούνας αλεπούς και βιζόν. Σε αποκλειστική συνέντευξη για την προώθηση της καμπάνιας δήλωσαν: «Κανείς από εμάς δεν ξέρει γιατί βρισκόμαστε εδώ σε αυτόν τον πλανήτη, οπότε γιατί η μία ζωή είναι πιο σημαντική από την άλλη;» ακολουθώντας αυτή τη δήλωση εξηγώντας ότι «Δεν θα σκότωνες τη γάτα σου και θα τη φορούσες σε ένα παλτό, οπότε γιατί να σκοτώσεις μια αλεπού ή ένα βιζόν ή οτιδήποτε άλλο; Γιατί στην πραγματικότητα δεν υπάρχει διαφορά». Η κλιματικά συνειδητή και εκκεντρική drag queen αποτελεί παράδειγμα για το πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πλατφόρμα σας για το ευρύτερο καλό.


HONEY LABRONX


Η Vegan ακτιβίστρια Honey LaBronx έχει το δικό της podcast The Big Fat Vegan καθώς και τη δική της σειρά μαγειρικής στο YouTube, The Vegan Drag Queen – συζητώντας για όλα τα καλαίσθητα και περιβαλλοντικά θέματα. Στο Instagram της, η Honey προωθεί ενεργά τον βιγκανισμό και τρόπους για να βοηθήσει κανείς τον πλανήτη, μοιράζοντας τις απίστευτα παθιασμένες απόψεις της για το θέμα. Σε μια από τις αναρτήσεις της, μοιράζεται πώς είναι vegan εδώ και 12 χρόνια και ήταν η καλύτερη απόφαση που πήρε. Παρευρέθηκε επίσης στο Vegan Sommerfest του Βερολίνου το 2018, συζητώντας για τον Υπερ-διαθεματικό βιγκανισμό σε μια ομιλία με άφθονο κόσμο! Αν αυτό δεν είναι αρκετό για να γίνει κανείς θαυμαστής της, τότε δεν γνωρίζω τι είναι. 

Instagram: @honeylabronx


Μετάφραση: Μαρία Κασάποβα 

Related Posts

See All

生态物流:供应链中的生态友好物流策略

生态物流是指在商业运营中引入一系列可持续性措施,由物流行业采取,以最大程度地减少其对地球生态的影响。绿色物流的目标在于减少物流运营的碳足迹,并且从制造商和客户两端对供应链进行负责任的使用。 是的,这不仅是公司的责任,消费者也可能对这种影响做出重大贡献。在本文中,我们将探讨当前物流中受到关注的一些领域以及企业可以采取的不同措施来保护环境和节约资源。 创建智能仓库: 借助条形码和射频识别等技术支持的仓

bottom of page