top of page

İKLİM KONUSUNDA EN BİLİNÇLİ DRAG QUEENLER



İklim konusunda en bilinçli drag queenler, drag ve çevreyi seven hiç kimse tarafından kaçırılmamalıdır. Sert, inatçı ve iklim bilincine sahip olmalarıyla tanınan bu drag queenler, platformlarını yeşil olan her şeyi desteklemek için kullanan sadece bir grup drag queendir!


BIMINI BON-BOULASH ( THEY/THEM)



Bimini Bon-Boulash bir İngiliz drag queen ve Doğu Londra'nın bitki bazlı prensesidir. Meşhur RuPaul's Drag Race Birleşik Krallık'ta yer alırken ilk cümleleri kısa ve tatlıydı: "Ben Vegan'ım!". Tarzları, dans hareketleri ve olağanüstü Katie Price taklidi onları öne çıkaran şeylerden sadece birkaçı - aynı zamanda sürdürülebilirlik ve değişime olan bağlılıkları. Yaklaşık yedi yıldır vegan olan ve ondan önce de vejetaryen olan grup, hayvan yetiştiriciliği konusunda ne kadar derin bir farkındalığa sahip olduklarını gösteriyor.


2021 yılında Bimini, Dünya Günü'nü kutlamak için Depop ile yeni dizi "Let's Talk" için iş birliği yaptı. Depop, basit konuşma sanatı ile döngüselliği herkes için bir umut ve moda kültürü olarak teşvik etmeyi amaçladı. Buna ek olarak, Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan ile birlikte küresel salgından etkilenen Londra'daki bitki temelli restoranları desteklemek için Londra'da bir kampanya başlattılar. Yani, bu iklim bilincine sahip, non-binary cinsiyete sahip, dans kraliçesini takip etmiyorsanız, çok şey kaçırıyorsunuz!


Instagram: @biminibabes



PATTIE GONIA (THEY/SHE/HE)


Instagram biyografisinde de belirtildiği gibi Pattie Gonia 'profesyonel bir homoseksüel, çevreci ve drag queendir'. Drag, cesur, yenilikçi ve göz alıcı kıyafetleriyle bilinir - ama hiç drag ile doğa yürüyüşünü bir arada gördünüz mü? Pattie Gonia herkesin doğayla bağ kurma şansına sahip olmasını istiyor ve bunu göstermenin yolu da açık havayı olabildiğince eşcinsel hâle getirmek. Bunun bir örneği de elbise ve yüksek topuklu ayakkabılarla kaya tırmanışı yapmaları! Bana sorarsanız bu gerçek bir yetenek.


Drag ve açık hava her zaman onların favori eğlenceleri olmuştur. Instagram'ları sürekli olarak hem drag hem de drag olmadan dışarıda maceraya atıldıkları fotoğraf ve videolarla dolu. Son paylaşımları, yukarıda görüldüğü gibi, plastik kirliliği konusunda farkındalık yaratmak için gerçek çöpten yapılmış bir elbiseyle poz verdikleri bir resim... Muhteşem. 


Instagram: @pattiegonia


COURTNEY ACT (THEY/SHE/HE)


Avustralya'nın vegan drag kraliçesi Courtney Act, dünyayı yönetebilselerdi tüm hayvansal ürünleri bitki bazlı ürünlerle değiştireceklerini belirterek, bunun yerine geçebilecek çok sayıda harika ürün olduğunu söyledi - bu konuda haklılar! Courtney Act, geçtiğimiz birkaç yıl içinde drag topluluğu içinde birçok açıdan en büyük çevre aktivistlerinden biri hâline geldi. Kendileri 2017 yılında Liam Hemsworth ile birlikte Avustralya'nın en seksi veganı seçildi! Buna ek olarak Courtney, YouTube'da çok çeşitli zevkli, bitki bazlı yemeklerle bol miktarda vegan yemek pişirme videosu yayınladı. Bunun yanı sıra Tom Daley ve Gia Gunn gibi çeşitli diğer drag yarışı süperstarlarıyla birlikte. 


Instagram: @courtneyact





FAY LUDES (THEY/THEM)


Melisser Elliott olarak da bilinen alev saçlı Chicago drag queen, The Vegan Girl's Guide to Life: Cruelty Free Crafts, Recipes, Beauty Secrets and More kitabının yazarıdır. Kitap sadece vegan kızlar için değil, zulüm içermeyen yaşam tarzına katılmak isteyen herkes içindir.


On yılı aşkın bir süredir vegan olmalarının yanı sıra, aynı zamanda lisanslı bir estetisyen, eski uluslararası makyaj sanatçısı ve güzellik blogger'ıdırlar. Açıkçası, onlar birçok yeteneğin kraliçesi! Kısa bir süre önce diğer 6 vegan drag queen ile birlikte bir yardım şovu düzenlediler! Gösteride LGBTQ+ topluluğunun evsiz üyeleri ve hayvan haklarını savunan ve çiftlik hayvanlarına bir yaşam şansı veren bir çiftlik olan Woodstock Farm Sanctuary için para toplandı. 


Instagram: @fayludes



VEGAN SIMA


İsminden de anlaşılacağı üzere Vegan Sima, Orange County'nin vegan drag queen'i olarak taçlandırılmış, iklim bilincine sahip bir drag queen. Instagram'ı karşı konulmaz bitki bazlı yemekler ve hacimli, parlak yeşil saçlarla dolu, bu yüzden onu fark etmeden geçemezsiniz! Hatta Instagram'da 'Vegan Yemekler', 'Vegan Etkinlikler' ve 'Vegan Makyaj' gibi başlıkları da var - bu da onun ne kadar çevre dostu bir kraliçe olduğunu gösteriyor. 


Instagram: @simavegan


SCARDEY KAT (THEY/THEM)


Hayvan aktivisti ve vegan drag queen Scardey Kat, 128.000 Instagram takipçisine çevre konusundaki görüşlerini inanılmaz bir şekilde ifade ediyor. 2019 yılında, 12.000'den fazla diğer aktivistle birlikte Londra Hayvan Hakları Yürüyüşü'ne katıldılar. Ayrıca, tilki ve vizon kürkü kullanımını sona erdirmeyi amaçlayan PETA kampanyasının bir parçası olarak nihai vegan ekstravaganza gerçekliğini sağladılar. Kampanyayı tanıtmak için verdikleri özel bir röportajda şunları söylediler: "Hiçbirimiz neden bu gezegende olduğumuzu bilmiyoruz, öyleyse neden bir hayat diğerinden daha önemli olsun?" Bu açıklamanın ardından "Kedinizi öldürüp bir palto yapmazsınız, öyleyse neden bir tilkiyi ya da vizonu veya başka bir şeyi öldüresiniz ki? Çünkü arada gerçekten bir fark yok". İklim bilincine sahip ve eksantrik drag queen, platformunuzu daha büyük bir iyilik için nasıl kullanabileceğinizi gösteriyor. 



HONEY LABRONX


Vegan aktivist Honey LaBronx, kendi podcast'i The Big Fat Vegan'ın yanı sıra, zevkli ve yeşil olan her şeyi tartışan kendi YouTube yemek serisi The Vegan Drag Queen'e ev sahipliği yapıyor. Honey, Instagram'ında veganlığı ve gezegene yardım etmenin yollarını aktif bir şekilde teşvik ediyor ve bu konudaki inanılmaz tutkulu görüşlerini paylaşıyor. Paylaşımlarından birinde, 12 yıldır nasıl vegan olduğunu ve bunun verdiği en iyi karar olduğunu belirtiyor. Ayrıca 2018 yılında Berlin'de düzenlenen Vegan Sommerfest'e katılarak çok sayıda insana yaptığı bir konuşmada Pro-Kesişimsel Veganlığı tartıştı! Eğer bu onun hayranı olmanız için yeterli değilse, o zaman neyin olacağından emin değilim. 


Instagram: @honeylabronx


Çeviri: Meryem Kenger

Related Posts

See All

生态物流:供应链中的生态友好物流策略

生态物流是指在商业运营中引入一系列可持续性措施,由物流行业采取,以最大程度地减少其对地球生态的影响。绿色物流的目标在于减少物流运营的碳足迹,并且从制造商和客户两端对供应链进行负责任的使用。 是的,这不仅是公司的责任,消费者也可能对这种影响做出重大贡献。在本文中,我们将探讨当前物流中受到关注的一些领域以及企业可以采取的不同措施来保护环境和节约资源。 创建智能仓库: 借助条形码和射频识别等技术支持的仓

bottom of page